25 marca, 2020

„Našiel som si bezpečné miesto na karanténu.“

Ubytovanie počas karantény je silnou témou tohto obdobia. Slováci, ktorí pricestovali domov zo zahraničia zvažujú návrat k rodine, alebo ubytovanie v izolácii. Tí zodpovednejší volia druhú variantu a to z dôvodu ochrany svojich rodín.

Ale ako to vlastne funguje? Aké sú možnosti? Čo s potravinami, oblečením a komfortom? Na všetky otázky nám odpovedal náš hosť, pán Jaroslav Pullman, Business Mentor zo Slovak Business Agency, ktorý sa rozhodol pre pobyt v Ambiente Apartments a nevystavil tak svoju rodinu potencionálnemu zdravotnému riziku.

Ostáva mu už len pár dní pobytu a bude opäť so svojimi najbližšími. A čo je najdôležitejšie, že budú všetci v bezpečí.

 

  1. Z akého dôvodu ste hľadali ubytovanie?

Z titulu môjho návratu z Austrálie. Novo štátom zavedené pravidlá ma doviedli k tomu, aby som si našiel dočasné miesto na karanténu na 14 dní.

 

  1. Prečo ste si zvolili pobyt v Ambiente Apartments?

Poznám túto spoločnosť a doteraz som ju používal len na transfer z/na letisko, kdeže si moja práca vyžaduje veľmi časté lietanie po svete. S ich službami som bol a stále som veľmi spokojný.

 

  1. Ako ste si vytvorili rezerváciu?

Cez telefón, ale viem že je aj možnosť rezervácie cez internet a to online registráciou ubytovania. Dostal som potvrdenie na e-mail, kde som doplnil chýbajúce údaje a následne bola možnosť zaplatiť pobyt kreditnou kartou.

 

  1. Ako prebehla platba?

Platba nakoniec prebehla prevodom na účet, nakoľko to bola moja preferencia.

 

  1. Odkiaľ ste pricestovali a aká bola situácia?

Pricestoval som z Austrálie. Situácia bola vtedy viac menej v poriadku, aj keď sa už aj tam začali diať zmeny. Mnoho firiem sa pripravovalo na zavretie, niektoré školy už pozatvárali a viaceré z nich prešli na tzv. online systém štúdia.

Reštaurácie a hotely postupne zívali prázdnotou a firmy, ktoré mohli postupne utlmovali svoje prevádzky.

Zažil som aj grotesknú situáciu, kde sa ľudia bili o toaletný papier. Je zvláštne ako ľahko sa dá vyvolať panika. Preto, ale ja pre situáciu na Slovensku, som sa rozhodol skrátiť svoj pobyt v Austrálii a odletieť skôr. Nechcel som nechať svoju rodinu na Slovensku osamote.

 

  1. Ako ste sa dostali až do Ambiente Apartments? (postup transferu a akú dopravnú službu ste využili)

Doletel som na letisko vo Viedni. Nakoľko som vedel, že situácia je zlá a že sú slovenské hranice uzavreté, tak som si vopred a to ešte v Dubaji zarezervoval taxi službu. Táto ma následne zaviezla na slovenské hranice. Tam som z taxíka vystúpil, prešiel pešo cez hranice, kde ma zastavili policajti. Od nich som sa dozvedel, že sa musím nahlásiť svojej obvodnej lekárke, aby vedela, kde sa nachádzam a kde budem tráviť svoju 14 dňovú karanténu.

Na hraniciach ma čakal zamestnanec Ambiente Apartments, ktorý ma bezpečne odviezol priamo k budove, kde sa nachádzal môj apartmán. Celú dobu sme sa navzájom chránili rúškami a keďže som sedel vzadu, tak sme dodržali aj ochranné pravidlá. Pre vstup do budovy a apartmánu mi bol zaslaný vstupný kód, ktorým som sa dostal do vnútra. Tu mi aktuálne ostáva už len pár dní do konca karantény.

 

  1. Ako podľa Vás prebehlo ubytovanie?

Všetko bolo v apartmáne pripravené a nepotreboval som s nikým extra komunikovať. Zo strany Ambiente mi bola ponúknutá akákoľvek pomoc a podpora.

 

  1. S kým všetkým ste prišli do kontaktu počas ubytovávania?

Do styku som prišiel iba s človekom, ktorý ma vyzdvihol na slovenských hraniciach a prepravil ma k apartmánu s tým, že sme striktne dodržiavali ochranné pravidlá. Všetko prebehlo veľmi profesionálne a na vysokej úrovni.

 

  1. Došlo ku nejakým komplikáciám? (nefunkčnosť kódu…)

Nedošlo. Všetko prebehlo hladko. Dokonca aj teraz, keď som potreboval nové veci do apartmánu, tak mi boli komfortne dodané. Veľmi však oceňujem, že ešte deň pred mojím príchodom sa moja manželka spojila so zamestnancami Ambiente, ktorí jej dovolili mi doniesť všetky potrebné veci, ako aj jedlo do apartmánu. Takto ho kompletne doplnila o osobné veci, aby som sa cítil ako doma. Zato veľká vďaka a super servis zo strany Ambiente.

 

  1. Čo Vás čakalo na apartmáne? Čo ste mali prichystané a ako Vám to bolo doručené?

Apartmán mal kompletne všetko, čo som potreboval. V podstate ste sa mohli nasťahovať ako do plne zariadeného apartmánu.

 

  1. Chýba Vám niečo na apartmáne?

Absolútne nič.

 

  1. Ako riešite nákupy, varenie, oblečenie…?

Pomáha mi manželka, ale párkrát som si aj objednal jedlo s donáškou. Tu som však explicitne špecifikoval tzv.: bezdotykovú donášku. Oblečenie si periem sám, keďže je tu práčka a nie je s tým problém. Občas si aj sám navarím.

 

  1. Vnímate nejaké nedostatky, či obmedzenia, okrem zákazu vychádzania?

Absolútne žiadne.

 

  1. Čo robievate počas karantény?

Pracujem a snažím sa pomôcť, ako len viem ľudom, ktorí to potrebujú. Či už tým, že vyrábame vlastné rúška a taktiež pomáham ešte posledným ľudom, dostať sa späť na Slovensko. Okrem toho som si zvolil denný režim, kde si ráno zacvičím, potom pracujem, dám si prestávku na čítanie kníh , potom mám konkrétne online biznis kurzy na štúdium, následne večera a večerný oddych. Dobre je, že má apartmán aj balkón, čiže trávim čas aj tam. Keď svieti slnko, naberám vitamín D.